Huwelijksjubileum bruidspaar Meijerman

door | jul 26, 2023 | Berichten

In 1963 kostte de eieren kostte 20 cent (in guldens), de melk per liter 44 cent. Het weer was gewoon Hollands zomerweer, geen buitensporig warme zomer. Hoewel het bruidspaar Meijerman hier zelf een verschillende mening over heeft als je er naar vraagt.
Fennie (1943) leerde haar Henk (1938) kennen tijdens een dansavond in Wijhe bij Zaal en Café Krikke. Ze trouwden op 19 juli 1963 voor de wet in Wijhe en voor de kerk in Windesheim. ’s Avonds was er feest bij Café Ruitenberg in Windesheim

Na hun huwelijk woonden het nieuwbakken paar tijdelijk in Herxen bij de ouders van Fennie. Het huis dat ze hadden gekocht had huurders die hun eigen huis aan het bouwen waren. Het duurde langer dan verwacht voordat ze op zichzelf konden. “Het was een heel simpel huis, geen enkele voorzieningen. Geen toilet, dat was een ton in de schuur. De was werd in de teil gekookt en vervolgens in de keuken opgehangen” vertelt de bruid. “Wat was ik blij dat ik een centrifuge via een buurvrouw kreeg.” “We hebben heel veel verbouwd aan dat huis”, vervolgt haar man. “We spaarden en dan konden we weer verbouwen, zo werd het langzaam ons eigen paleis. We hadden het niet breed, maar we hadden wel elkaar.”

Ruim 42 jaar woonden het stel in Herxen. Het gezin Meijerman was ondertussen uitgebreid met 3 zonen en later de schoondochters. Ook kwamen er kleinkinderen en zijn de trotse overgrootouders van 1 achterkleinkind. Een aantal jaren geleden besloot het stel hun geliefde Herxen te verlaten. Fennie “Er waren in Herxen geen voorzieningen meer. Daarnaast kende ik Wijhe goed, had er verschillende dienstbetrekkingen gehad. Zelfs in Hotel de Halve Maan heb ik schoongemaakt. Eerst op de fiets vanuit Herxen, de kinderen naar school en ik op de fiets. Dan was ik rond de middagpauze weer thuis voor de boterham. Later ging ik wel op de brommer hoor!” Ook de volkstuin van Henk bevond zich in Wijhe. “Die heb ik nog steeds. Het onderhoud wordt door onze jongens gedaan. Maar we eten nog regelmatig uit de tuin. Lekker hoor, verse aardappels uit eigen tuin.”

Terugkijken op 60 jaar samen zeggen ze eenparig dat ze het samen goed hebben (gehad).
Wel eens een meningsverschil, geen hooglopende ruzies. Ze zijn zichtbaar trots op hun jongens en hun gezinnen. Fennie noemt haar man betrouwbaar en recht voor zijn raap. Henk vindt dat er helemaal niets achterbaks is aan zijn Fennie “ze kan ook goed met geld omgaan” volgt dan nog.

Het huwelijksjubileum werd in kleine kring gevierd in hun de Herxer Marke. En ook burgemeester van Mastrigt vereerde het stel met een bezoek.