Fruitbedrijf de Diek in Olst heeft ongeveer 300 kilo stoofperen over en wil graag dat deze peren lekker opgegeten worden. Goede Buren deelt deze wens en houdt van gratis uitdelen….en zie daar: Gratis stoofperen op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei (10.00 – 16.00 uur).
Voor de winkel van Goede Buren staan de stoofperen (Gieser Wildeman) voor u klaar. U mag ze gratis komen halen, neem wel uw eigen verpakking mee! En denkt u: stoofperen, die zijn alleen maar lekker in de winter, gekookt in rode wijn? Nee hoor, je kunt er ook heerlijke taart mee maken:
Plaattaart met stoofperen (bereidingstijd: 10 minuten)
Ingrediënten:
- 8 stoofperen
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 ei, losgeklopt
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel kaneel
- Slagroom
- Verwarm de oven voor op 200⁰C. Snijd de stoofperen in plakjes. Bedek de uitgerolde plakjes bladerdeeg met de plakjes stoofpeer. Let op dat je de randen vrijhoudt. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met losgeklopt ei. Strooi wat suiker en kaneel over de plaattaartjes heen.
- Bak ze in circa 25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat de stoofperen plaattaartjes een paar minuten afkoelen en serveer met een flinke toef slagroom. Meer lekkere recepten? Kijk dan op 11 heerlijke stoofperen recepten om je vingers bij af te likken (maarnatuurlijk.be)!