Repaircafé in het Holstohus Olst

door | feb 23, 2023 | Berichten

Op 24 februari, de laatste vrijdag van de maand -en dus niet de zaterdag, zoals de datum vorige maand leek te suggereren, helaas- is het Repaircafé weer open van 13.00 tot 15.30 uur!

Net als in januari vindt u ons deze maand weer in de bibliotheek in het Holstohus. Het was er gezellig druk. Steeds meer mensen weten de weg naar dit “café” blijkbaar te vinden, het wordt al een begrip in Olst. En gelijk hebben ze.
Dagelijks gebruiken we immers allerlei spullen en als die kapotgaan, hoeven we ze niet meteen weg te gooien, want misschien kunnen ze wel gerepareerd worden. Dat is soms moeilijk: het probleem moet gevonden worden en soms moet eerst uitgezocht, hoe het kapotte ding werkte toen het nog niet stuk was. En dat proberen de reparateurs met al hun inzet en toewijding, terwijl u met hen meekijkt en daar weer van leert. Vorige keer werd er een 70 jaar oude dierbare klok gerepareerd die als eerste binnen werd gebracht en als laatste met de gelukkige bezitter het café weer verliet.
Kortom: we zien uit naar uw komst en zijn benieuwd waar u mee komt: een kledingstuk, een oude pop, iets van hout of – steeds populair- een koffiezetapparaat of een strijkijzer of zo.
Tot ziens op vrijdag 24 februari van 13.00 tot 15.30 uur in de bibliotheek in het Holstohus. (maar vanaf maart in het oude pand van Brummel)