Stakende haken in onze gemeente

door | feb 15, 2023 | Berichten, Kunst en Cultuur

In het gemeentehuis van Olst-Wijhe is er de komende weken een zogenaamde “stakende haken non-expositie” te zien.

Een ludieke actie, deze minimalistische non-expositie van een nieuwe groep kunstenaars die een snelle doorstart gaat geven aan Kijk-Wijhe. De enthousiaste club bestaat uit:

Henny Schaapman
www.hennyschaapman.nl
Wilto Kampinga
www.wiltokampinga.nl
Wil Bijker
www.wilbijker.nl
Joke Proper
www.proper.exto.nl

Op een laagdrempelige manier met kunst in aanraking komen. Dit blijft één van de doelen van “Kijk Wijhe”. Een woordvoerder: “De manier waarop we het straks concreet gaan voortzetten wordt anders, meer innovatief. Het publiek zal dit vanzelf gaan merken. Te beginnen bij de Provinciale Staten verkiezingen in Maart. De plannen zijn zoals het kunstenaars betaamd: actief met passie en elan. En ..soms spraakmakend of schurend.
Vooralsnog zijn de “gemeentelijke haken” nu nog aan het staken, maar daar zal zeker snel verandering in gaan komen met de nieuwe groep kunstenaars van Kijk Wijhe.

Aanhaken
Wil je letterlijk aanhaken?
De groep is op zoek naar vrijwilligers zonder hoogtevrees die het leuk vinden een aantal keer per jaar mee te helpen bij het inrichten van de exposities. Opgeven kan je eenvoudig door even een mailtje te sturen naar: info@kijkwijhe.nl en er wordt contact met je opgenomen.