Gezinnen zoeken hulp

door | jul 19, 2023 | Berichten

Als een gezin veel problemen tegelijk heeft, komt het daar zelf niet altijd even makkelijk uit. Dan is het fijn als er extra ondersteuning is. Bijvoorbeeld van iemand die de kinderen een middag in de week opvangt, een luisterend oor biedt, meekijkt met de administratie of helpt bij taalproblemen.

“Namens Stichting Evenmens bezoek ik gezinnen in de gemeente Olst-Wijhe die veel zorgen en stress ervaren. Ze vertellen me dapper waarin ze vastlopen en welke (extra) steun ze graag zouden willen voor hun gezin”, vertelt mantelzorgconsulent Lucia Wolters van Evenmens Olst-Wijhe. “Voor deze gezinnen ga ik op zoek naar een matchend gezinsmaatje die een periode samen met ze op wil lopen of een vrijwillig gastgezin die een kind (of de kinderen) opvangt zodat het even zichzelf kan zijn en rust krijgt.”

Lucia: “Op dit moment zijn er meerdere gezinnen in de gemeente Olst-Wijhe die hulp zoeken. Hieronder een aantal concrete vragen. Heb jij een plekje over aan jouw tafel en wil je een gezin helpen en zo de kinderen helpen om gezond op te groeien? Vraag dan gerust om meer informatie.”

We zoeken voor een jongetje van bijna 1 jaar een leuk opvangadres. Zijn jullie dat gezin wat graag ook andere gezinnen ondersteunt? Dan wil deze moeder graag kennismaken met jullie. De concrete vraag is 1 x per 2 weken opvang op een zaterdag, met een rustige opbouw. Omgeving Wijhe.

Voor een alleenstaande moeder van 2 kinderen (een meisje van 3.5 en een jongetje van 2 jaar) zijn we op zoek naar wat hulp. We zoeken een gezin waar het jongetje van 2 jaar welkom is en een leuke tijd kan hebben. De vraag is voor een dinsdag en donderdag in de week. Heb jij een ander aanbod, bel dan gerust. we gaan dan kijken wat er mogelijk is.
Het is een tijdelijke situatie die waarschijnlijk tot het voorjaar van 2024 duurt en dan weer stopt. Liefst in de buurt van Wijhe.
Bel of mail Lucia Wolters voor meer informatie, tel. 06 – 10 34 66 02 of email: Lwolters@evenmens.nl. Info over onze gezinsondersteuning: https://evenmens.nl/dienst/hulp-aan-gezinnen/