Pinokkio op de Boerhaar krijgt Leaderbijdrage

door | jun 2, 2023 | Berichten

Vijf projecten in Salland kunnen van start met een eenmalige Leaderbijdrage van de Europese Unie, provincie Overijssel en de betreffende gemeenten. De projecten dragen bij aan een vitaal en duurzaam Salland. Eén van die projecten is Pinokkio op de Boerhaar.

Gemeenschapshuis Pinokkio in Boerhaar is het enige buurthuis in het dorp. Het gemeenschapshuis leent zich als trefpunt voor verenigingen en kan ook gehuurd worden. Het gebouw is toe aan verduurzaming, dit wordt op bouwtechnisch en sociaal vlak gerealiseerd. Het resultaat wordt een buurthuis dat klaar is voor de toekomst en draait zonder financiële steun. Het project ontvangt een Leaderbijdrage van € 92.800 (50% EU, 25% provincie Overijssel en 25% gemeente Olst-Wijhe).

Leaderperiode aan zijn eind
Met deze vijf goedgekeurde projecten en nog één project in de pijplijn, komt deze leaderperiode aan zijn eind. Nieuwe aanvragen zijn dus op dit moment niet meer mogelijk. In totaal zijn in de periode van 2016-2022 42 projecten goedgekeurd en van start gegaan. De aanvraag voor een nieuwe Leaderperiode loopt nog (2023 – 2027). De verwachting is dat hier na de zomer helderheid over is te geven.