Het mooiste is dat we nog steeds samen zijn!

door | mei 17, 2023 | Berichten

Deze woorden komen uit de mond van Annie Middelkoop – Kerkmeijer. Op 10 mei vierden zij en haar man Gerrit hun 60ste huwelijksdag. Een gezellig diner samen met de kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden bij Het Wapen van Wesepe. Dezelfde locatie, toen nog Zaal Dieperink, waar ze 60 jaar geleden hun trouwerij hielden.

Gerrit (1941), een echte Wesepenaar en plaatselijk bekend als Gerrit van het Westrik, ontmoette de Hengfordense Annie (1942) tijdens een dansavond bij het Rode Hert.
Na hun huwelijk woonden het stel kort in Ens, Noordoostpolder. Heimwee bracht hun terug naar Wesepe, waar ze een woning betrokken. Hier werden ook de dochters geboren en woont het jubilerende stel nog steeds. De ene dochter woont met haar gezin in de buurt, de andere dochter met familie in Deventer. Ook zijn er 4 kleinkinderen bijgekomen.

Na hun terugkomst in Wesepe werden Annie en Gerrit actieve vrijwilligers in het dorp en bij de protestantse kerk. Klaverjassen, bridgen, de moestuin, Gerrit en Annie waren heel actief. Ook reisden ze graag “We hebben al heel veel Griekse eilanden gezien”, vertelt Gerrit. “Maar ook in Oostenrijk zijn we vaak geweest. Een keer zijn we op skivakantie geweest. Die hadden we gewonnen. En als we een vakantiewens mogen doen, dan willen we graag naar Noorwegen en Denemarken.”

Annie hoort het allemaal eens aan en reageert “Het mooiste is dat we, na al die tijd, nog steeds samen zijn. Nog altijd blij met dit huis waarin veel meegemaakt hebben. We zijn blij met onze dochters en hun partners, trots op de kleinkinderen. Dat is waar het om gaat, het mooiste wat er is. Nog steeds samen!”