Ben Kruit nieuwe voorzitterStichting Theater Langs de IJssel

door | mei 17, 2023 | Evenement

Ben (64), nam per 4 oktober 2022 het stokje over van Piet Terpstra, die het na zo’n twaalf jaar wel eens tijd vond om te stoppen met het voorzitterschap van de Stichting Theater Langs de IJssel, om zodoende wat meer tijd te krijgen voor andere dingen. De Stichting organiseert onder andere de IJsseltheaterfietstocht.

Ben is in het dagelijks leven als huismeester werkzaam bij de Veiligheidsregio IJsselland in Zwolle. Hij gaat graag om met mensen, houdt van fietsen en van theater, heeft zelf ook diverse rollen gehad bij amateurgezelschappen, en bestuursfuncties zijn hem ook niet vreemd. Toen hem dan ook eind vorig jaar gevraagd werd of hij er misschien wat voor zou voelen om de nieuwe voorzitter te worden, heeft hij actie ondernomen en is in gesprek gegaan met een aantal bestuursleden en met de werkgroepen van de stichting. Want van beide kanten ging men vanzelfsprekend niet over één nacht ijs. Maar na diverse gesprekken hadden beide partijen er een goed gevoel over en bleek het te klikken. Dus werd het besluit genomen, en werd Ben de nieuwe voorzitter. Inmiddels voelt hij zich er helemaal op zijn plaats.

Wijhe massaal op de fiets
“Ik vond het belangrijk dat er iemand uit Wijhe bij de club kwam want ik had het idee dat de fietstocht grotendeels een Olster feestje was. Vorig jaar was het aantal deelnemers uit Wijhe aanmerkelijk lager dan het aantal vanuit Olst. Ik ga er dan ook vanuit dat dit jaar het aantal aanmeldingen vanuit Wijhe minimaal gelijk zal zijn aan het aantal vanuit Olst.” zegt de kersverse voorzitter met een glimlach op zijn gezicht. “Tja….” mijmert hij, “wat kunnen we doen om de Wijhese bevolking massaal op de fiets te krijgen. Mijn vrouw en ik hebben de tocht de laatste jaren regelmatig gefietst en we hebben er altijd van genoten.”

Gevarieerd programma
“Ik hoop dat de programmering ook dit jaar weer aansluit bij de verwachtingen van het publiek. De disciplines zang, dans en toneel zijn in elk geval aanwezig, dus voor elk wat wils zou je zeggen. Op de zondag, eerste Pinksterdag, volgt de gezellige, culturele IJsseltheaterfamiliedag bij het Infocentrum IJssel Den Nul. Er, zijn kindertheatervoorstellingen, waar de ouders en ouderen vast en zeker van mee kunnen genieten. Daarnaast is er ook Oekraïense- en Syrische muziek te beluisteren en zijn er nog veel meer activiteiten voor jong en oud.” Deze dag is gratis toegankelijk en wordt onder andere mogelijk gemaakt door het VSB fonds.

Aanmelden via website
Op www.theaterlangsdeijssel.nl is het programma van beide dagen te bekijken en kun je je opgeven voor de zaterdag. Toegangsprijs is € 10,-Houd er wel rekening mee dat de pont niet inbegrepen is bij de prijs, het gemakkelijkst is om deze contant te betalen (1,40 per overtocht). Ook is het mogelijk om via de website een lunchpakket te bestellen voor onderweg.

Foto: Robert Jan Leerink
Tekst: Liesbeth van Binsbergen-Ziere