Optiek Monique 10 jaar in Olst!

door | mei 8, 2023 | Berichten

Precies tien jaar geleden begon voor Monique Derks het ondernemerschap. Ze stuitte in 2013 bij toeval op een pand in de Hendrik Droststraat dat te huur stond. Een pand met een opticien-verleden. “Ik dacht”, zegt Monique, “waarom zou ik dat niet kunnen, een eigen zaak? Ik heb altijd met veel plezier bij een grote optiek-keten gewerkt, maar ik was toe aan iets anders. Ik wilde graag wat meer persoonlijke aandacht kunnen geven aan de klant. Daarbij is het fijn om een klant van meting tot het uitzoeken van een passend montuur en goed glasadvies te kunnen adviseren.

Spontaan reageren en beslissen, dat tekent Monique. Na de middelbare school kwam ze een vacature tegen bij een opticien. Medewerker gevraagd, één dag school, vijf dagen werken. “Dat leek me wel wat.”“Ik ben echt een doener.” En zo rolde ze in het opticiensvak. Na ruim 7 jaar aan de Hendrik Droststraat te hebben gezeten met haar winkel, kwam er een mooie kans voorbij aan de Aaldert Geertsstraat. Een mooie zichtlocatie in het centrum en schuin tegenover de kerk. “Ik heb nu ook een ruimere meetruimte, wat fijn is voor klanten die wat minder mobiel zijn.”
Er is veel veranderd in de wereld van de optiek. Brillen en zonnebrillen zijn tegenwoordig vlot en modieus. “De jeugd vindt het leuk om een bril aan te schaffen“ vertelt Monique. Overigens, zegt ze, hebben steeds meer jongeren wel echt een bril nodig. Uit onderzoek is gebleken dat het aantal jongeren met een oogafwijking de afgelopen decennia is gestegen van 25 % tot bijna de helft. Oorzaak: het doorbrengen van veel schermtijd.
De markt voor contactlenzen, een specialisatie van Monique, is stabiel gebleven. Wel zie je een verschuiving naar meer comfortabele lenzen. Het gebruik van daglenzen is gegroeid. (bijvoorbeeld voor je wekelijkse sporttraining of in combinatie met een bril) Monique kan u er veel, zo niet alles over vertellen.
Was in het verleden de combinatie opticien/juwelier tamelijk gewoon, veel opticiens, en ook Optiek Monique, zijn overgegaan op de meer trendy horloges en sieraden. Ze heeft een leuke, modieuze collectie die regelmatig varieert. Mensen willen graag vaker wisselen.” En, voegt ze eraan toe, we hebben een paar leuke merken in huis!
Op de website (www.optiekmonique.nl) stelt Optiek Monique zich als team voor. Het team bestaat uit Monique en Nico, beiden gediplomeerd opticien en contactlensspecialist en Marleen als gediplomeerd opticien en studerend voor optometrist.