Met Welzorgsum hart van Welsum compleet!

door | apr 14, 2023 | Berichten

Het realiseren van een kleinschalig appartementencomplex voor ouderen in Welsum is dezer dagen een belangrijke stap dichterbij gekomen. Op het ingediende plan zijn zienswijzen ingediend die vervolgens door de gemeente Olst-Wijhe van antwoord zijn voorzien. Binnen afzienbare termijn zal de gemeenteraad zijn eindoordeel geven.

Plaatselijk Belang als initiatiefnemer van het project Welzorgsum, is in samenspraak met alle inwoners van Welsum, projectontwikkelaar IJsselbosch OG B.V., de gemeente, zorgpartijen en externe deskundigen tot dit uiteindelijke plan gekomen.
Annelies Boekhorst zegt namens Plaatselijk Belang Welsum/Welzorgsum:
“Door realisatie van dit plan kunnen onze oudere inwoners met elkaar wonen in hartje Welsum aan de IJssel. Hier is men van hulp en ondersteuning verzekerd, dichtbij het dorpshuis met de basisschool, kinderopvang en de kerk. Verbindend over leeftijdsgrenzen heen, maakt dit het hart van Welsum compleet.”
Hopelijk komt het plan ongeschonden door de raad en kunnen we op korte termijn starten met weer een stukje toegevoegde waarde voor de Welsumse gemeenschap”.
Tenslotte zijn de initiatiefnemers er, samen met het overgrote deel van het dorp, trots op dat door realisatie van dit plan een belangrijke bijdrage geleverd wordt aan de leefbaarheid in Welsum voor oud en jong.