Verduurzaamd Zwembad De Welters opent haar poorten!

door | apr 14, 2023 | Berichten

Spetterend zomer-zwemseizoen start zaterdag 22 april a.s.

Na een intensieve voorbereidingsperiode van vele maanden opent Zwembad De Welters in Wijhe haar poorten op zaterdagochtend 22 april a.s. om 07.30 uur. Net als voorgaande jaren blijft het zwembad vernieuwen en gaat het voor een duurzame en spetterende toekomst…

Uiteraard staan er dit seizoen vele activiteiten en evenementen op het programma voor zwemminnend Wijhe en omstreken!

Zwembad volledig duurzaam en klaar voor de toekomst
Om een duurzame toekomst van het populaire openluchtzwembad te waarborgen, is het zwembad vanaf dit seizoen volledig verduurzaamd. De aanleg van een zonnecollectoren park zorgt ervoor dat het water wordt verwarmd door zonne-energie. Hiermee gaat het zwembad (grotendeel) van het gas af en staat het voor een duurzame toekomst. In de kleedkamers zijn de volledig nieuwe vloeren eveneens verwarmd op basis van zonne-energie. Daarnaast zijn er dit seizoen nóg meer moderniseringen doorgevoerd. Zo is er een nieuwe, kleine waterglijbaan (met dank aan Rabo Club Support), is de entreeruimte volledig gemoderniseerd en is er naast de horecavoorziening van WZC een snoep- en drankautomaat door Stichting Zwembad De Welters gerealiseerd. Zo wordt het zwembad in Wijhe elk jaar nóg mooier én moderner!

Zéér succesvolle online voorverkoop zwemabonnementen en inschrijvingen voor zwemlessen
Dat de zwemsport in Wijhe en omstreken populair is, is voor velen een gegeven. De voorverkoop van zwemabonnementen, die dit jaar online van start is gegaan, is meer dan succesvol. Zoals de voortekenen nu zijn verwachten wij wederom het fantastische aantal van ruim 1.650 zwemabonnementen van vorig jaar te halen. Dank aan de diverse medewerkers en vrijwilligers die hun steentje aan de (voor)verkoop van zwemabonnementen hebben bijgedragen, is dan ook op zijn plaats!

Oók de inschrijvingen voor de zwemlessen voor het Zwem ABC waren overweldigend.
De zwemlesgroepen van de diploma’s A, B en C zitten zo goed als vol. Het toont aan dat de zwemlessen nog steeds ongekend populair zijn en vooral belangrijk gevonden worden.
De zwemlessen voor A, B en C starten vanaf maandag 8 mei a.s.

Speciale activiteiten én evenementen
Gedurende het seizoen is Zwembad De Welters het decor voor diverse aansprekende activiteiten en evenementen. Op zaterdag 22 april opent het zwembad om 07.30 uur haar poorten voor het publiek.
Om 13.30 uur zal de officiële openingsceremonie plaatsvinden, waarbij het startschot wordt gegeven voor een duurzame toekomst. Daarnaast wordt de nieuwe kleine waterglijbaan officieel geopend. Wethouder Judith Compagner zal, samen met diverse genodigden én natuurlijk het publiek het starschot geven. Alles wordt die dag feestelijk aangekleed. Publiek is die dag van harte welkom om zijn / haar eerste duik te maken.

Op zaterdag 1 juli a.s. vinden de Special Olympics Regionale Spelen plaats in Wijhe. In Wijhe staan de sporten dans, handbal en voetbal én zwemmen op het programma. De organisatie is in handen van de Sallandse Sportploeg Raalte. Tussen 09.00 en 17.00 uur zijn er leuke zwemwedstrijden . Donderdagavond 13 juli a.s. is het Grote Waterspektakel 2023 m.m.v. Brandweer Wijhe. Die avond zal er vanaf 18.45 uur groots worden uitgepakt met een daverende en zéér spectaculaire openingsact. De toegang is uiteraard gratis! Eind augustus / begin september organiseert de Wijhese Zwemclub – WZC hun jaarlijkse, grote waterpolotoernooi voor diverse teams uit de regio.

‘Klaar voor een duurzame en spetterende toekomst….’
Net als voorgaande jaren zal Zwembad De Welters de plek zijn voor zwemminded Wijhe en omstreken. Het zwembad is dagelijks ruim geopend voor recreatieve (banen) zwemmers en voor het diploma zwemmen voor A, B en C.

“Na een intensieve voorbereidingsperiode van vele maanden kijken wij weer uit naar de start van het nieuwe zwemseizoen op zaterdag 22 april a.s. Het doet ons goed dat het zwembad in Wijhe ongekend populair is en blijft. Onze keuze voor het verder verduurzamen van het zwembad d.m.v. de aanleg van een zonnecollectorenpark, het moderniseren van de kleedkamers en de entree én diverse geplande activiteiten en evenementen, passen precies in onze visie bij het exploiteren van het openlucht zwembad. Hiermee moet een duurzame en succesvolle toekomst gegarandeerd zijn. Speciale dank aan de Gemeente Olst-Wijhe is hierbij eveneens op zijn plaats.

De ruim 1.650 abonnementkaarthouders, meer dan 300 ‘Vrienden van de Welters’ én ca. 40 zakelijke sponsors geven ons als stichting die drive om dit jaar flink uit te pakken en het zwembad te laten bruisen als ontmoetingsplek voor jong en oud, met bezoekers uit de wijde omgeving!

Wij bedanken alle medewerkers, vrijwilligers, sponsors én donateurs dan ook héél hartelijk voor hun ongelooflijke inzet – veelal op vrijwillige basis – in de afgelopen maanden én hun commitment voor dit nieuwe zwemseizoen. Wij zijn klaar voor een duurzame en spetterende toekomst…!”, aldus Wilco Roetert Steenbruggen, Secretaris van Stichting Zwembad De Welters.

Zaterdag 9 september 2023 zal het seizoen eindigen. Alle informatie over de openingstijden, tarieven en activiteiten zijn te vinden op www.zwembaddewelters.nl

Stichting Zwembad De Welters wenst iedereen alvast een fijn zomer-zwemseizoen toe!