Wijhe op woensdagavond 26 april in teken van Koningsloop: “Iedereen rent en geniet”

door | apr 14, 2023 | Evenement

Voor jong en oud uit Wijhe en omgeving is het een vaste prik. De avond voor Koningsdag staat in het teken van de Koningsloop. Honderden sportievelingen gaan weer zorgen voor een feestelijke start van de oranjefestiviteiten. Het Verenigd Comité Wijhe verwelkomt op 26 april iedereen om mee te doen. Of om de lopers aan te moedigen en te genieten van de geweldige sfeer in de Langstraat van Wijhe. Wees er nog snel bij, schrijf je in!

10 kilometer is back in town
Dit jaar is de 10 kilometer afstand terug van weggeweest. Deze afstand maakt een mooie lus over de Boerhaar en gaat via landgoed Onder de Gelder naar de Langstraat, waar wordt gefinisht. “Het door de Atletiekunie gecertificeerde parcours is snel, veel lopers hebben hun persoonlijke records verbeterd”. Niet alleen de snelle lopers doen mee, het is voor iedereen. Vitaliteit, ontspanning door inspanning, een groot aantal bedrijventeams laat zich ook weer sportief zien op de 5 of 10 kilometer.

Inschrijven
De inschrijving is inmiddels in volle gang. Volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar kunnen zich inschrijven voor de 5 en 10 kilometer. Voor de jongere kinderen zijn er drie leeftijdscategorieën. Zij lopen 600, 1200 of 1800 meter door het centrum van het dorp. De vijf sportieve bedrijven Stegeman, Normec Dumea, BREIJN, Ygdrasil en Van Remmen steunen de Koningsloop. Zij zorgen er voor dat de jongere kinderen gratis mee kunnen doen. Schrijf u nog in via www.mijninschrijving.nl

Programma
Om 17.45 uur, voorafgaand aan de wedstrijden voor de jeugd, wordt in het startvak een korte warming-up verzorgd door Fitclub Enjoy. Hier kunnen alle kinderen aan meedoen om hun spieren los te maken.
Om 18.00 uur lost wethouder Olthof het startschot voor de jongste lopertjes. De prijsuitreiking voor de jeugd is om 18.35 uur. Daarna start om 19.00 uur de 5 en 10 kilometer. Als iedereen over de finish is, vindt de prijsuitreiking plaats. Ook dit jaar liggen de kronen klaar voor de snelste man en vrouw uit Wijhe. Zij worden ludiek gekroond tot koning en koningin.

Wees erbij
Sportiviteit ontmoet gezelligheid. Kom dus vooral naar de Langstraat, ook als u niet meedoet. De deelnemers, jong en oud, zullen uw aanmoedigingen zeker waarderen! Bij de start/finish en ook langs de route is muziek aanwezig. Speaker Daan Koerhuis houdt het publiek op de hoogte van het verloop van de wedstrijden. Na afloop is er volop gelegenheid om gezellig na te praten bij één van de horecagelegenheden in de Langstraat.

Meer informatie is te vinden op de website van het Verenigd Comité Wijhe: www.verenigdcomitewijhe.nl