Winkel van Daar doneert € 1000,- aan Benefietactie van Olst naar Saraqib

door | mrt 28, 2023 | Berichten

Op 10 maart was er een Benefietavond ‘Van Olst naar Saraqib’ in Eetkamer Hier is ut, een burgerinitiatief in samenwerking met Olstenaar, journalist en schrijver Damast in Salland Hasan Kaddour. De naam van deze avond is ontleend aan de titel van het boek van Hasan, van Saraqib naar Olst, het verhaal van mijn twee dorpen. Hier vertelt hij over het dorp dat hij achterliet in Syrië, Saraqib en het dorp waar hij nu woont, Olst.

Aardbevingsslachtoffers Noord-Syrië
Op deze avond werd geld ingezameld voor de aardbevingsslachtoffers in Noord-Syrië. De aardbeving die op 6 februari jl. Noord-Syrië zwaar getroffen heeft zorgt in voor een humanitaire ramp. In het getroffen gebied wonen ongeveer vier miljoen ontheemden die heel hard en heel snel hulp nodig hebben in een gebied dat door de aardbeving moeilijk bereikbaar is voor hulp. Circa 30 gasten hadden zich aangemeld voor het Benefiet Diner waarvan de opbrengst volledig naar de slachtoffers in Syrië gaat. Na het diner volgde een veiling met veilingmeester Leon Ripperda en een indrukwekkend optreden van de Syrische protestzanger Gharib Ali. Aan het eind van de avond stond de teller op € 2400,-

Winkel van Daar
De Winkel van Daar, gevestigd in het Holstohus Olst, is een stichting op basis van non-profit en werkt geheel met vrijwilligers voor de verkoop van Fair Trade-producten uit Afrika, Latijns-Amerika en Azië. Wanneer er winst wordt gemaakt, wordt het besteed aan projecten voor medemensen in slechte levensomstandigheden, zoals armoede of oorlog en in dit geval de slachtoffers van de aardbeving in Syrië. Op 22 maart maakte de Winkel van Daar bekend dat zij haar winst van € 1000,- uitkeert aan deze inzameling voor Syrië.

Emergency Response Program van SELA
In overleg met Hasan Kaddour is er voor gekozen de totale opbrengst van € 3400,- te doneren aan de humanitaire organisatie SELA, zodat zij ter plaatse hulp kunnen bieden. De stichting, Humanitaire Organisatie SELA is een stichting die zich al geruime tijd inzet voor de oorlogsslachtoffers in Noord-Syrië. Na de aardbeving richtte SELA het Emergency Response Program op voor de aardbevingsslachtoffers in Syrië. Zij zorgden ervoor dat deze mensen voorzien werden van o.a. tenten, verwarming, medicijnen, eten en schoon drinkwater. Ze bieden hulp ter plaatse, daar waar het lastig komen is.

Fotograaf Paweł Staśkiewicz